ADA’DA YAŞAM KÜLTÜRÜ VE YEREL YÖNETİMLERİN ÖNEMİ
Ada da yaşamak bir ayrıcalıktır, farklı kültürel toplumlardan gelip ada’da hep birlikte yaşamak ayrı bir güzelliktir. Ana karadan kopuk olmamız, zaman zaman ulaşım zorlukları ile karşılaşmamıza rağmen yine de ada’da yaşamak insan ömrüne bir huzur katıyor.
Ancak, şunu da göz ardı etmemek gerekiyor. Ada yaşamının kalitesinin kesinlikle arttırılması gerekiyor. Bu da ancak yerel yönetimin öncülüğünde, yol göstericiliğinde ve katılımcılığın sağlanması ile olacaktır.
Yaşadığımız şu günlerde adamızdaki yerel yönetimin sorumluluğu daha da önem kazanmaktadır. Acemilik dönemi diyebileceğimiz ilk beş yıllık dönem atlatılmış olduğundan, tüm yaşanılanlardan dersler çıkarılarak bu ikinci dönemde bazı kalıcı kültürel adımların gelenekselleşecek şekilde hayata geçirilmesinin zamanı gelmiştir.
Yakın çevremize baktığımızda, özellikle Ege sahillerindeki yerel yönetimlerin neler yaptıklarına, bu işleri nasıl başardıklarına bakmamız bizlere yol gösterici olacaktır.
Yerel Yönetimin Adamızın kültürel yaşamına yapacağı ve geleneksel hale getireceği her faaliyet, adamıza kalıcı bir ayrıcalık getirecek. Gökçeada’mıza katma değer yaratacaktır. Günlük rutin işleri yapmak yerel yönetimlerin görevleridir. Önemli olan fark yaratacak, adamızda ve ülkemizde akılda kalacak, ada halkının katılımını sağlayacak, gururla sahiplenebileceğimiz adamızın da bir vizyonu var diyebileceğimiz adımların atılmasını bekliyoruz.
Adamızda yerel yönetimin Eylül ayında yaptığı meclis toplantısında alınan karar ile son 10 yılda yapılan ihalelerin incelenmesi için komisyon kurulması da bence yerel yönetimin kendisine öz güvenini göstermektedir. Varsa geçmişte yapılan hataların gün yüzüne çıkması açısından, ada halkına karşı şeffaf yerel yöneticiliğinin bir gereğidir. Komisyona seçilen meclis üyesi arkadaşlara başarılar diliyorum.
Son olarak GÖKÇEADA’NIN SESİ gazetesine, kalemimizi eğip bükmeden ses katabilirsem ne mutlu bana.
GÖKÇEADA’NIN SESİ’ne yayın hayatında başarılar diliyorum.