ADAMIZDA “AÇIK ALAN GÖKÇEADA” ÇALIŞMALARI
Gökçeada’mız da ortak akıl ve emekle gelen bir başarı hikâyesini 25 Mart 2021 tarihinde Gökçeada’nın sesi gazetesindeki köşe yazımda sevgili Gökçeadalılara ve okurlarıma anlatmaya çalışmıştım.
UNDP(United Nations Development Programme) Marmara Belediyeler Birliği ve Japon Partner Sotonaba’nın organize ettiği proje yarışmasında “Mekanda Katılımcı Yöntemlerle Kamusal Alan Tasarım Projesinin” Birincisi olarak GÖKÇEADA BELEDİYESİ belirlenmişti.
28.01.2021 tarihindeki açıklama Gökçeada sevdalılarına haklı bir gurur yaşatmıştı. Bu ortak akıl ve emekle gelen bir başarıydı. Tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.
Yarışma neticesi açıklanırken belirtilen “Başvurunuzun vizyonu, bu konuda süre gelen çalışmalarınız ve ekip motivasyonunuz kararımızda en belirleyici faktörler oldu” sözleri, adamızdaki dayanışmanın, paylaşmanın, ortak aklın karar alma süreçlerinde ne kadar önemli olduğunu bizlere hatırlatıyordu.
Adamızda yapılması düşünülen çocuk, genç ve kadınları da kapsayacak tüm Gökçeadalıların faydalanabileceği topluluk merkezinin hayata geçirilebilmesi için Gökçeada Belediyesinin tahsis ettiği alanda çalışmalar başladı.
Peki alanda kimler çalışıyor? Öncelikle ortak akıl ve ekip ruhu ile çalışıldığını görüyoruz.
Çalışılan alanda aktif olarak bulunan “Herkes için Mimarlık Derneği” üyeleri bay ve bayan 10 Mimar arkadaş projenin tamamlanması için var güçleri ile ter döküyorlar.
Tasarım alanında katkılarını her zaman gördüğümüz Burcu İlhan, Ayşe Çetin ve Avukat Mukadder Usanmaz da yine aktif olarak alanda üretim peşindeler.
Çalışma alanını ziyaret eden, emekleri ile katkı sunan tüm Gökçeadalılara ilgileri ve katkıları için teşekkürler.
Kamu yararına çalışmayı öğrendiğimizde, bir şeylerin değişeceğine inancımız da kuvvetleniyor. Kentsel sürdürülebilirlik nedir derseniz; Kentsel ihtiyaçları yerel ve küresel kaynakları gözeterek karşılayan aynı zamanda çevre sorunlarını azaltmayı, mümkün olduğunca ortadan kaldırmayı ve ekosistemi korumayı amaçlayan yerel düzeyde sürdürülebilir kalkınmanın kentlere uygulandığı pratikler bütünüdür.
Mekanda Katılımcı Yöntemlerle kamusal Alan Tasarım Projesine tüm Gökçeadalıların destek vermesi ada yaşayanlarına mutluluk verecektir.
Sen bu alan çalışmasında yoksan, bil ki bir eksiğiz.
Esen kalın….
Memleket güzel… “Bu memleket bizim”
NOT: Yukarıda anlatmaya çalıştığımız Kamusal Alan Çalışması nerede yapılıyor? Gelelim görelim, katkı sunalım diyorsanız,
LÜTFEN GÖKÇEADA MESLEK OKULUNUN ARKADA BAHÇESİNE BİTİŞİK, KORULUK ALANA GELDİĞİNİZDE, YAPILAN PAYLAŞIMLI ÇALIŞMALARI YERİNDE GÖRECEKSİNİZ, MUTLU OLACAKSINIZ.