GüncelYazarlar

BİR YILIN MUHASEBESİ

Hepimiz için çok zor bir yılı geride bıraktık. Sanırım bu cümlede her konuda ayrışabildiğimiz halde mutabıkız. Tespit harika söylenecek tek şey bu. Peki, Tahlil ettik mi o zor yılı. Bu Kadar zorluk nasıl oldu da bir araya geldi ve karşımıza bir yıl içerisinde çıktı. Oysa ne güzel umutlar ve dualar ile başlamıştık 2020 yılına tıpkı diğer yıllara başlamış olduğumuz gibi.

          Şimdi kendimize soralım vereceğimiz cevaplar işin tahlilini ortaya koyacak şüphe yok. 2020 Yılında kaç evde ocak tütmüyordu Hiç merak ettik mi? Akşamları çıkıp gezdik mi Sokaklar da? Belki gezdik ama sadece akşam sporu yapmak için mi gezdik ne dersiniz. 2020 Yılında kaç Evde sofra kurulamadı Hiç merak ettiniz mi? Kaç küçücük yürek yatağa aç girdi acaba? Sahi bunu merak edeniniz Kazancını paylaşmayı düşünen kaç kişi oldu zor durumda kalmış komşusu ile? Öyle ya komşusu açken Tok yatan bizden değildi ya? Kaçımız bizden değiliz biliyor musunuz? Yoksa adam sende demek daha mı kolay? Kaç yetimin başını okşadınız Kaç öksüzün karnını doyurdunuz? Yada bu konuda kaygı taşıdınız en azından. 2020 Yılında ne kadar dürüsttük sahi? Konuştuğumuz eşimize dostumuza bildiğimiz doğruları mı söyledik yoksa duymak istedikleri pembe yalanları mı? Kaçımız Elimize fırsat geçti deyip hak etmediklerimizi almanın peşine düştü? Tüm bunlar öyle büyük kusurlar değil diyebilirsiniz belki. O halde daha vahim hususlara geçelim. Kaç kadın insan elinden hayatını yitirdi? Dünyaya tutunmaya çalıştığı ömrünün ilk günlerinden  kaç bebek çöpe atılmak gibi trajik bir yolla veya başka yöntemleri kullanmak sureti ile katledildi? Burada yerin yok , senle imkanlarımı paylaşamam egosu yüzünde kaç insan itilip kakılırken sınırlarda , denizlerde öldü gitti? Gözlerinizi kapattığınızda gözünüz önüne  sahile yüzükoyun cesedi vuran o bebeğin silueti geliyor mu? Kaç insanımızı uyuşturucu batağına kurban verdik 2020 yılında ve bu insanlarımızı kurtarmak için kılımızı kıpırdattık mı? Ya bizlerin keyfi için hırsı, sinirini yatıştırmak için kaç masum hayvan acılar içinde can verdi? Kaçımız bundan dolayı içi yandı? Cevapları lütfen not edin. 2020 Yılında kaç insan hakkında ortaya atılan sui zandan ve iftiralardan dolayı bedel ödedi. Bu sui zan ve İftirayı atan bizlerden biri değil miydi?  Sahi kaç aile dağıldı gözlerimizin önünde? Bu ailelerin dağılmasını önlemek adına ne yaptık.?

          Şimdi 2020 yılını bir kenara bırakın. Evinde ocağı tütmeyen aç insanlar yaşayan , başımıza taç olması gereken kadınların şiddet gördüğü ve hatta katledildiği , İnsanlığın imkanlarını paylaşmamak için mazlumları ölüme terk ettiği , para hırsıyla insanların hayatlarının bile kaynak olarak görülebildiği , insanlara uygulanan zulmün Arş-ı Âla’yı titrettiği , masum hayvanların fütursuzca canlarına  kıyıldığı , birileri para kazansın diye özellikle gençlerin uyuşturucu batağına sürüklendiği , analık gibi yüce bir makama erişmiş insanların yeni doğan bebeklerini çöpe atarak katlettiği , psikolojisi bozuk tertemiz sabileri topluma armağan eden boşanmaların peynir ekmek misali yaygınlaştığı bir dünya ne kadar yaşanılabilir ki biz 2020 yılından dert yanıyoruz.

          İşin daha trajik yanı 2020 yılını zor hale getiren temel gerçek salgın hastalık. Biraz da bunu tahlil edelim. Nerede çıktı bu hastalık? Çin’de bir hayvan pazarında. Yarasadan insana geçtiği söylendi yani bu demek oluyor ki fıtraten kahir ekseriyetimizin midesinin kaldırmayacağı yarasa yemek gibi bir garabet ile başımıza biz bela ettik bu hastalığı. Bir başka senaryoya göre bu hastalığa sebep olan virüsün insan eliyle hazırlandığı ve insanlar arasına yayılmak sureti ile pandemiye sebep olduğu iddiası halen güçlü bir şekilde zikrediliyor. Hangi senaryo gerçek olursa olsun işin özü 2020 yılını zor hale getiren yine bizleriz. Zira Her iki senaryonun da öznesi insan. Enteresan olan şikayet edip bitsin artık diyende insan.

          O halde işin aslı şu; bizler değişmeyecek olursak amiyane tabiri ile fabrika ayarlarımız diyebileceğimiz fıtratı özelliklerimizi hayatımıza hakim hale getiremezsek 2021, 2022, 2023 ve sonraki yılların birbirinden farklı olmasını beklemek boş hayal gibi ne dersiniz?

Total Page Visits: 1158 - Today Page Visits: 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir