ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ
2014 yılından bu yana (2019 yılına kadar Ada Haber 17 ve devamında Gökçeada’nın Sesi olarak) adamızda yaşayanların ortak sorunlarına ortak çözümler üretebilmesine katkı sunabilmek amacı ile yürütmeye çalıştığım amatör gazeteciliğimin Gökçeadalılar tarafından olumlu karşılandığını 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü”nde aldığım kutlama mesajları ile tekrar anımsıyorum ve onore oluyorum.
Gerek yüz yüze, gerek mesajla, gerek telefon ederek, gerek ofisimde ziyaret ederek “Çalışan Gazeteciler Günü”mü kutlayarak beni onore edip motivasyonumu artıran tüm Gökçeadalılara yürekten TEŞEKKÜRLER.
Bİr buket çiçek ile ofisimde beni ziyaret ederek iç güzelliklerinin yansıması ile ofisimi aydınlatan Gökçeada AK Parti Kadın Kolları Halkla İlişkilerden Sorumlu Y.K üyesi Fatma BİÇER, Gökçeada AK Parti Kadın Kolları Sosyal Medya Başkanı Çiğdem ÖZDEMİR ve Gökçeada AK Parti Gençlik Kolları Sosyal Medya Başkanı Sena Nur DAĞLI özel bir teşekkürü hak ediyor.Ziyaretleri dolayısıyla gerçekleştirdiğimiz kısa sohbette, ortak sorunların çözümü için birlikte hareket etme gerekliliği ve farklılıkların zenginlik sayılması üzerine ortaklaştığımız ve düşüncelerimiz farklı olsa da sorunlarımızın çözümü için birlikte hareket etmenin zorunluluğundan dem vurduk. Bana sunulan güzel çiçek için ve kısa da sürse güzel sohbet için ayrıca TEŞEKKÜRLER..
Yazımı bitirmeden 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününün tarihçesine kısaca değinerek siz değerli okuyucularımızı bilgilendirelim.
Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1962’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir gündür. 1961’de 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunu’nun yürürlüğe girdiği 10 Ocak günü, 1962-1971 arasında “Çalışan Gazeteciler Bayramı” adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müsaheleden sonra ülkemizde gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirilmiştir.
İstanbul Gazeteciler Sendikası, 10 Ocak’ta basın çalışanlarına bazı haklar ve yasal güvence sağlayan 212 sayılı Fikir İşçileri Kanunu’nun çıkışı üzerine gerçekleşen medya patronlarının boykotu (9 patron Olayı) karşısında basın çalışanlarının elde ettikleri başarıya sahip çıkmak ve üyelerine moral vermek için 10 Ocak tarihini “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlama kararı aldı. 10 yıl “Çalışan Gazeteciler Bayramı” olarak kutlanan 10 Ocak tarihi 1971 yılındaki askeri müsaheleden sonra ülkemizde gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak değiştirilmiştir.
Doğru bilgiler aktararak kamuoyunun bilgilendirilmesi ve aydınlatılması için zor şartlara rağmen görev yapan tüm basın emekçisi arkadaşlarımızın 10 OCAK GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN.