ÇALIŞTAYDA MUHTEŞEM FİNAL
SUEKOS Derneğinin düzenlediği “Gökçeada Tuz Gölü ile çevre Bilincinin Geliştirilmesi Çalıştayı” finali Gökçeadalıların yoğun ilgisi ile sonlandırıldı. Önümüzdeki bir kaç gün içinde sonuç bildirgesi bileşenler ile hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacak. Sonuç bildirgesi kamuoyu ile paylaşımını sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.
Çalıştayın son gününe olan yoğun ilgi muhteşem bir final getirdi. Çalıştayda yapılan sunumlara ilginin yanı sıra çalıştaya destek olan sanatçılar adamızda sosyal etkinlik yoksunu Gökçeadalıların yoğun katılımı finalin muhteşemliğini getirdi.
Çalıştayın son günü GAAL Tiyatro Kulübünün gösterisi ile başladı. Sergilenen gösterinin güncelliğe yaptığı vurgu dikkatimizi çekince sorgulamadan edemedik. Yazarı kimdi, ne zaman yazıldı, roller nasıl belirlendi merak etmiştik. Duygu YETİŞ tarafından çalışmalarını sürdüren GAAL Tiyatro ekibi yapılacak çalıştaydan Mayıs ayı ortalarında haberdar olunca destek olmak için başvuruda bulunmuş ve olumlu yanıt alınca da çalışmalarına başlamış. Doğaçlama Tiyatro kapsamında sürdürdükleri çalışmalar gereği çalıştayın konusunu baz alan konuşmalar metin haline getirilerek süreç ilerletilmiş. Her bir araya gelişte olumlu yönde geliştirilen metin (gösteriden bir kaç saat önce yapılan son provada gördüğümüz metin de bile farklılıklar fark ettik) oynayan öğrencilerin doğaçlama yeteneklerine duyulan güven ile sergilendi. OYUN METNİ SAHNEDE YAZILDI DESEK YALAN OLMAZ.
Duygu YETİŞ Hocalarının kendilerine olan güven ile kazandıkları öz güveni sahneye yansıtan gençleri tek tek kutlayarak isim isim tanıtmak ve teşekkür etmek bize görev oldu. Gökhan GÜVERCİN (GAAL 11/B), Gökhan BAŞAR (GAAL 9/B), Heja Altan GÖKÇE (GAAL 9/A), Eren İlke AKTAŞ (GAAL 9/A), Metin BAYRAM (GAAL 9/A), İsa KIZIKOĞLU (GAAL 10/C), Yağmur ATEŞ (GAAL 9/B), Yezda YİĞİT (GAAL 11/D), Beyza GÜL (GAAL 10/B), Zeynep Nisa KAHRAMAN (GAAL 9/B), Mustafa YILDIRIM (GAAL 9/A), Erke SEVİM (GAAL 12/A) ve Ziya Mert EROL (Gökçeada Cumhuriyet İlkokulu 2/D). Bizlere yaşattıkları güzel ve anlamlı dakikalar için İYİ Kİ VARSINIZ diyoruz.

15 dakika civarında süren gösterinin tamamını yayınlamak amacı ile çektiğimiz videonun montaj çalışmaları sürüyor. Eğitim Öğretim sezonunun son günleri olması nedeniyle oluşan yoğunluğumuz video yayınımızı bir kaç gün etkileyecek. Montaj tamamlanınca gösteriyi sosyal medya sayfalarımızda (face, instegram ve you tube) yayınlayacağız.
Gösteri sonrası sahne düzeni için verilen arada Aziz BENGİ tarafından hazırlanan 11 dakikalık belgesel katılımcılara izletildi.
Tüm katılımcılardan yoğun beğeni alan gösteri ve belgeselin ardından başlayan sunumlar için Kuş Gözlemcisi Murat UYMAN (Gökçeada Tuz Gölünün Kuşları) ve adamızda öğretmenlik yapan Dr. Şenol AKTÜRK (Edebiyat ve Doğu Düşünce Dünyasında Kuşlar) kürsüye geldiler. Hazırladıkları sunumları katılımcılar ile paylaştılar.



Katılımcılar sunumlarda aldıkları bilgileri özümsemeye çalışırken sahneye çalıştaya destek olan sanatçılardan kemençesi ile adamızda görev yapan Dr. Özcan ONAT, udu ile Kemal YAZGAN ve ritmde Uğur MANAY çıktı. Seçtikleri harika parçalar ile katılımcılara duygulu anlar yaşatan kısa bir konser (belkide doyamadığımız için bize kısa geldi) verdiler, alkış aldılar.

Çalıştayın moderatörü Öğretim Görevlisi Ahmet BECAN sunumlarını yapmaları için Prof. Dr. Okan YILMAZ (Doğal Peyzajların Korunması, Gökçeada Doğal Bitki örtüsüne Bir Bakış) ve Prof. Dr. Ahmet ULUDAĞ’ı (Gökçeada’yı Bitki İstilasından Koruyabilir miyiz?) kürsüye davet ettiğinde katılımcılar hala zevkle dinledikleri müziklerin etkisinden kurtulamamışlardı.



Son sunumda bitince çalıştaya coşku hakim oldu. Çünkü sahnede Ezgi&Ali&Şenol müzik ekibinin müzikleri eşliğinde Sirtaki gösterisi yapmak için Olcay ARAT ve ekibi yerini almıştı. Saat gece yarısını geçmesine rağmen Gökçeada Kent Müzesinin Bahçesinde Gökçeadalılar coşkuyu yaşıyor, yaşatıyorlardı.



Bu çalıştayı düzenleyerek doğamızı nasıl koruyacağımızı bizlere anlatırken sosyal etkinlik alanı bulamayan Gökçeadalılara 3 gün boyunca anlar yaşatan başta SUEKOS Derneği olmak üzere emeği geçen , destek veren kişi, kurum ve kuruluşlara (tek tek saymaya sayfam yetmez) ayrı ayrı TEŞEKKÜRLER..