DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ KUTLAMASI- GÖKÇEADA
15 Temmuz 2016 yılında yaşadığımız hain darbe girişiminin beşinci yılı tüm ülkenizde olduğu gibi ilçemizde de gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.
Demokrasi ve Birlik günü olarak kutlama etkinlikleri için 1 gün önceden bayraklar asılmış, Cumhuriyet Meydanı belediye ekipleri tarafından süslenmişti.
Fatih Camisinde öğle namazı öncesi okunan mevlid ve namaz sonrası dağıtılan yemekler ile kutlamalar başladı. Mevlide katılanlar şehitler için dua ederek ruhları için Fatiha okuyarak dağılırken akşam saat 21:00 de devam edecek kutlamalar için Cumhuriyet Meydanı da son hazırlıklarını tamamlıyordu.
Saat 21:00 olduğunda Gökçeadalılar Kaymakamımız Dr. Serhat DOĞAN ile birlikte Cumhuriyet meydanında yerlerini almıştı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlama etkinliği gece saat 00:13 e kadar devam etti.
Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat DOĞAN günün önem ve anlamını açıkladığı konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaparken kişisel çıkarları için ülkeye ihanet edenlere ve din sömürüsü yapanlara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan kutlamada öğrencilerin şiirleri ve Gökçeada kaymakamı Dr. Serhat DOĞAN’ın yaptığı konuşmanın tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz. İYİ İZLEMELER..
3 saatten fazla süren kutlama etkinliği boyunca Kızılay Gökçeada Şubesi tarafından hazırlanan stand da su ve içecek dağıtımı aralıksız devam etti.

Hazırlanan sinevizyon perdesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın konuşması katılımcılara canlı olarak izletildi. Kutlamalar süreci içinde 3 kez olmak üzere Gökçeada Müftülüğünde görevli imam ve müezzinler Kuran tilaveti yaparak şehitlerin ruhları için dua ettiler. Katılımcılar da her dua sonrası okudukları Fatiha’ları şehitlerin ruhları için bağışladılar.
Saatler yeni bir günün başladığını göstermeye başlayıp 00:13 e geldiğinde tüm camiler ile birlikte Cumhuriyet Meydanında okunan “Sela” ile kutlamalar tamamlandı.

Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat DOĞAN’ın konuşmasında vurgu yaptığı gibi küçük çıkarları için bizleri ayrıştıranlara ve din sömürüsü yaparak birliğimizi bozmaya çalışanlara dikkat ederek, prim vermeyerek ATATÜRK’ÜN KURDUĞU CUMHURİYETİMİZİ korumak ve 5 yıl önce yaşadığımız hain girişimlerin tekrarlanmaması için hem uyanık hem de birlik olmalıyız.
BU VATAN İÇİN CANINI VEREN TÜM ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN DİLEĞİMİZLE GAZİLERİMİZE DE VATANIMIZ İÇİN YAPTIKLARINA MİNNETTAR OLDUĞUMUZUN ALTINI BİR KEZ DAHA ÇİZİYORUZ. DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN..