Güncel

DİRENEN GÖKÇEADA TUZ GÖLÜ

Gökçeada Tuz Gölünü tüm Gökçeadalılar ve Gökçeadaseverler iyi bilir. Tüm olumsuzluklara (koruma altında olması gerekirken hoyratça kullanılan) rağmen direnen Tuz Gölünün bugünlerde desteğe ihtiyacı var. Destek olmazsa yok olmaya mahkum.

Tuz Gölüne destek olmak amacı ile yola çıkan doğaseverler hazırladıkları bir proje kapsamında bir dizi etkinlikle (seminerler, bilimsel araştırmalar, çalıştaylar vb.) Tuz Gölü başta olmak üzere Gökçeada’nın doğasının korunması için çaba gösteriyor.

Bu etkinliklerin ilki bugün Eşelek Köyünde gerçekleştirildi.

SUEKOS (Su Ekosistemlerini Koruma Derneği) derneğinin organizasyonunda gerçekleşen seminerde ÇOMÜ Ziraat Fakültesinde görev yapan Prof. Dr. Ahmet ULUDAĞ moderetörlük yaparken ÇOMÜ Ziraat Fakültesinde Dr. Öğretim Görevlisi Fırat ALATÜRK “Çevre öncelikli yem bitkileri ve çayır mera kullanımı” konusunu katılımcılara anlattı.

Sohbet ortamında gerçekleşen etkinlikte katılımcılar yanlış bildikleri bir çok konuda bilimsel gerçekler hakkında bilgi aldı.

Seminer sonrası yapılan ıslah çalışmaları yapılan Eşelek Merasının ziyareti esnasında Dr. Öğretim Görevlisi Fırat ALATÜRK’e seminerde bahsettiği ve dikkatimizi çeken bir konuda siz değerli okuyucularımızın da bilgilenmesi amacı ile kamerayı açıp sorduk. Geven tabiri ile tanıdığımız “Abdest Bozan” bitkisi hakkında bilimsel bir bakışı videomuzda izleyebilirsiniz. İYİ İZLEMELER..

Eşelek Köyünde ki seminerle başlayan proje kapsamında etkinlikler devam edecek. Okullarda gerçekleştirilecek bilgilendirme çalışmaları sonrası 12, 13 ve 14 haziran tarihlerinde gerçekleşecek çalıştay ile direnen Tuz Gölüne ve Gökçeada doğasına destek sağlanarak bizden sonra yaşayacak kuşaklara YAŞANILIR BİR GÖKÇEADA bırakabilmek için yapılması gerekenler konuşulacak.

Doğanın korunması gerekliliğine inanan Gökçeadalılar ve Gökçeadaseverler etkinliklere davetli. Belirlenen çalıştay programını gün gün ve saat saat fotoğraf olarak siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Unutmayalım ki doğaya karşı küçük çıkarlar amacıyla yaptığımız yanlışlar geleceğimize karşı yapılan yanlışlar olarak tarihte yerini alacaktır. Direnen Tuz Gölüne destek olmak ve doğa katliamlarına karşı durabilmek için söyleyecek sözünüz varsa etkinliklere katkı sağlayarak katkı sunmanız geleceğimiz adına sorumluluğunuzdur. ÇALIŞTAY ETKİNLİKLERİNDE BULUŞMAK UMUDUYLA…

Total Page Visits: 557 - Today Page Visits: 1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: