EĞİTİM VE SAĞLIK
Pandemi sürecinde çözüm bulmak zorunda olduğumuz en önemli 2 konu Eğitim ve sağlık olarak karşımıza çıkıyor.
Her şeyin başı sağlık diyerek alınan önlemler eşliğinde yürütülen süreç adamızda genel anlamda başarıyla yönetildi. Sezon boyunca duyarsız ve saygısız bazı konuklarımızı istisna tutarsak Gökçeadalılar olarak başarılı ve uyumluyduk.
Sağlığımız konusunda gösterdiğimiz duyarlılık şimdi daha önemli bir boyuta taşınmak zorunda. Tahminlere göre uzun zaman bu virüs ile yaşamak zorundayız. Sağlığımız için gösterdiğimiz duyarlılığı şimdi de çocuklarımızın eğitimi için göstermek ve yetkililer ile işbirliği yapmak zorundayız.
Bu konuda farkındalık oluşturabilmek için, okullarımızın son durumu, alınan önlemler vb. konularında siz değerli okuyucularımızı bilgilendirme amaçlı bir haber yapmak kaçınılmaz oldu.
Ülke genelinde yeniden tırmanışa geçen vakalar nedeniyle okullarda eğitim konusunda belirsizlikler devam ediyor. Her gün farklı bir genelge ile süreç yönetilmeye çalışılıyor. Hızla değişen parametreler eşliğinde yol bulunmaya çalışılıyor. Öğrenciler ve veliler ise bu belirsizlik içinde ne yapacaklarını şaşırmış durumda.
Okullarımızda ki eksiklikler ve durumun belirsizliği başta yöneticilerimiz olmak üzere İlçe Milli Eğitim camiamız çocuklarımız için canla başla çalışıyor.
Tüm belirsizliklere rağmen okullarımız eğitim için olabildiğince hazır. Bakanlıktan gelecek genelgeler doğrultusunda hazırlanan sınıflar yüz yüze ve uzaktan eğitim için öğrencileri bekliyor.
Okullarımızda halen telafi eğitimleri uzaktan da olsa devam ediyor. Öğrenci ve veliler ile iletişime geçilerek ders saatleri belirleniyor, gerekli bilgilendirmeler yapılıyor ve çocuklarımız ekran başında geçen yıl gördükleri dersleri tekrar ediyor. Bu uygulama 21 Eylül tarihinden itibaren yeni müfredat işlenerek devam edecek. 21 Eylül tarihinde yeni bir değişiklik olmaz ise birinci sınıflar ve anaokulu öğrencileri haftada 1 gün olarak başlanacak da olsa yüz yüze eğitime başlayacaklar.
Diğer sınıflar için ise pandemi sürecinin çizeceği grafik ile belirlenecek. 8 ve 12. sınıflar ise derslere başlayamasalar da DYK (Destekleme ve Yetiştirme Kursları) için okullarına ve öğretmenlerine kavuştu.
8. sınıflar için 3, 12. sınıflar için 2 sınıf belirlenerek arzu eden öğrenciler için kurslar başladı. Başlayan kurslar için önlemler tavizsiz uygulanıyor. Okul girişinde her öğrenci maskesini yeniliyor, ateşler ölçülüyor ve mesafe uygulaması titizlilikle uygulanıyor.
Yaz sezonunda gördüğümüz umursamazlık ve saygısız davranışların hiç birine eğitim kurumlarında rastlayamadık. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz eğitimde aksama oluşturabilecek en ufak detaylar için bile kılı kırk yararak işlerini yapıyorlar.
Bahsetmeden geçemeyeceğimiz bir konuda EBA Destek sınıfı. Uzaktan eğitim için gerekli donanımı olmayan (TV. Bilgisayar İnternet vb.) öğrenciler Gökçeada Ortaokulunda hazırlanan sınıfta derslerini izleyebiliyorlar. Öğrencilerin yanı sıra öğretmen arkadaşlar da uzaktan eğitim kapsamında derslerini bu sınıfta ki bilgisayarlar ile verebiliyor. Bu sınıfı kullanmak isteyen öğrenci ve öğretmen arkadaşlardan tek istenen kendi kulaklıklarını sınıfa getirmeleri. Pandemi nedeniyle farklı kişilerin kullanmasında sakınca içeren materyaller için dikkatli davranmak hepimizin görevi diyen öğretmenlerimiz bu konuda gösterilecek duyarlılığa şimdiden teşekkür ediyorlar.
21 Eylül tarihinde başlayacak müfredat dersleri için dağıtılan kitapları önceki haberimizde okudunuz. Kitap alamayan öğrenciler için dağıtımlar tüm okullarımızda devam ediyor. Sınıf öğretmenleri ile ya da okul idaresi ile iletişime geçilerek kitaplar temin edilebilir.
Bazı okurlarımız yaptığımız teşekkürlerin gereksizliğini vurgulayan yorumlar yapsa da biz Gökçeada ve Gökçeadalılar için emek harcayan gönüllü ve görevli tüm arkadaşlara SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYOR VE 2020-2021 EĞİTİM YILININ ÖĞRENCİLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUZ.