Güncel

GÖKÇEADA’DA BAYRAM COŞKUSU

Ulu Önder ATATÜRK’ün Samsun’a çıkışının 104. yılı Gökçeada’da coşkuyla kutlandı. Farklı etkinliklerde bir araya gelen Gökçeadalılar yaşadıkları coşkuyla Ulu Önder ATATÜRK’e ve Cumhuriyetimize olan bağlılıklarını sergilediler.

İlk olarak GAAL Kimya Öğretmeni Çiğdem YILMAZ’ın sunuculuğunu yaptığı çelenk sunma töreninde bir araya gelen Gökçeadalılar atalarına saygılarını sunarak başladılar güne. Gökçeada Gençlik ve Spor İlçe Md. Vekili Fatih AYDIN’ın çelenk sunumu ve İstiklal Marşımızın okunması ile ilk etkinlik tamamlandı.

Gökçeada Stadyumunda GAAL tarafından hazırlanan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Çelenk sunumu ve stadyumda coşkuyla söylenen İstiklal Marşımızı videomuzda izleyebilirsiniz. İYİ İZLEMELER..

Stadyumda etkinlik Cumhurbaşkanının mesajının okunması ve Gökçeada Gençlik ve Spor İlçe Md. Vekili Fatih AYDIN’ın günün anlam ve önemini anlatan konuşması ile devam etti.

GAAL öğrencilerinin (Zeynep Nisa KAHRAMAN 9-B, Berke BAYDOĞAN 10-C, Tuğba ASAN 10-A, Rozelin ÇIKMAZ 11-A, Metin BAYRAM 9-A ve Gökhan BAŞAR 9-B) seslendirdiği şiir, gençliğe hitabe ve hitabeye gençlerin yanıtı bol bol alkış aldı.

Sıra halk oyunları gösterisine gelince Ebru DERELİ yönetiminde hazırlanan kızlarımız (Sebiha GÜNEŞ, Aylin ESER, Zeynep DENİZ, Zeynep SARGUT, Aleyna ÜRGÜT, Erva YAVAŞ, Göksu KUZEY, Ela KIRMIZIGÜL ve Işık KANTARCI) harika gösterileri ile izleyenleri coşturdu. Gösterinin tamamını videomuzda izleyebilirsiniz. İYİ İZLEMELER..

Öğrencilerimiz atletizm yarışmasında heyecanlı anlar yaşattı izleyicilere. 100 metre kızlarda Selena PAPACHRİSTOU, 100 metre erkeklerde Ahmet Semih UYSAL ve engelli bayrak yarışında GAAL öğrencileri Hazal AKIN ile Mete AYDIN ipi göğüsleyerek alkışı hak ettiler.

Yarışmalarda gösterdikleri başarılar ile ödül hakeden öğrenciler ödüllerini Gökçeada Kaymakamı Dr. Serhat DOĞAN, Gökçeada Garnizon Komutanı Topcu Komd. Bnb. Mahir ÇELİK ve Gökçeada Belediye Başkan vekili Ercan İPEK’in ellerinden aldı. Başarılı öğrencilerimizi izleyicilerin alkışları yanı sıra bizde TEBRİK EDİYORUZ.

Etkinliklerin bu bölümü de sona erince bazı izleyiciler Kuzu Limanında demirleyen ve ziyarete açılan TCG VOLKAN gemisini ziyaret ederek Cumhuriyetimizin koruyucularına destek olduklarını ve ilelebet olacaklarını beyan etmiş oldular.

Gün boyu devam eden etkinlikler ile oluşan coşku Gökçeada Belediyesi tarafından düzenlenen “Fener Alayı” ile tam anlamıyla tavan yaptı. Eline bayrağını ve meşalesini alan Gökçeadalılar toplanma alanından (Earth Market önü) Cumhuriyet Meydanına coşkuya ara vermeden yürüdü. Meydanda da hız kesmeyen coşku havai fişeklerle sona ererken en küçüğünden en yaşlısına Gökçeadalılar ATATÜRK’e ve onun kurduğu Cumhuriyetimize olan bağlılıklarını dosta düşmana gösterdiler. Fener Alayı coşkusunu videomuzda izleyebilirsiniz. İYİ İZLEMELER..

104 yıl önce vatanı kurtarmak ve ülkemizi layık olduğu yönetime kavuşturmak için yola çıkan ULU ÖNDER ATATÜRK’E bağlılıklarını coşku içinde haykıranlara SELAM OLSUN.

 

Total Page Visits: 1057 - Today Page Visits: 1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir