GüncelYazarlar

GÖKÇEADA’MIZ DA ORTAK AKIL VE EMEKLE GELEN BİR BAŞARI HİKAYESİ

Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar için Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Hızlandırma Laboratuvarı & Marmara Belediyeler Birliği & Japon Partner Sotonaba’nın organize ettiği proje yarışması neticelendi. Mekanda Katılımcı Yöntemlerle Kamusal Alan Tasarım Projesinin yerel yönetim partneri GÖKÇEADA BELEDİYESİ olarak belirlendi.           

UNDP Hızlandırma Laboratuvar Ekibinin Marmara Belediyeler Birliğine, Marmara Belediyeler Birliğinin de Av. Mukadder Usanmaz ve ekibine aşağıdaki mesajı geçerek adamız için sevinçli haberi yarışma sonucu olarak 28 Ocak 2021 tarihinde bildirmişti.            

”Mekanda Katılımcı Yöntemlerle Kamusal Alan Tasarım Projesi kapsamında alınan başvurularda ön elemeyi geçen üç belediye arasında Gökçeada Belediyesinin seçildiğini bildirmekten mutluluk duyarız. Açık çağrımıza göndermiş olduğunuz başvurularınızın içeriği, önerilen alanın projeye uygunluğu ve yüz yüze görüşmeler projenin diğer partnerleri ile birlikte değerlendirildi. Final aşamasında son üç başvuru nitelikli bir rekabet yarattı ve seçim süreci oldukça zorlu geçti.            Başvurunuzun vizyonu, bu konuda süregelen çalışmalarınız ve ekip motivasyonunuz kararımızda en belirleyici faktörler oldu. Mart ayı itibari ile çalışmalara başlayacağımızı belirtmek istiyoruz.”           

Önümüzdeki sürecin detaylarının konuşulması için ise 4 Şubat Perşembe günü bir ön görüşme toplantısı düzenlendi ve çok olumlu geçti. Şubat ayı sonuna doğru Marmara Belediyeler Birliği, UNDP Hızlandırma Laboratuvarı Ekibi ve Japon Sotonoba firmasının temsilcilerinin katılımı ile Gökçeada’mıza bir ziyaret gerçekleştirildi.           

Mekanda Katılımcı Yöntemlerle Kamusal Alan Tasarım Projesi Marmara Bölgesi için Ekim-2020 tarihinde yapılan müracaat neticesinde adamızda yapılması düşünülen çocuk, genç ve kadınları kapsayacak topluluk merkezi fikri için; Gökçeada’da yaşları 3-17 arasında değişen çocuklarla yaşadıkları yerde en çok neye ihtiyaç duydukları, nasıl bir sosyal yaşam merkezi olmasını hayal ettikleri sorulmuş ve merkezin tasarımının temel ögeleri belirlenmiştir. Aynı şekilde köy köy dolaşılarak, tüm muhtarlar, okul idarecileri, ilçe Milli Eğitim Müdürü, Kent Konseyi üyeleri, üreticiler, esnaflar, yerel yönetim aktörleri, yatırımcılar, öğretim görevlileri ve Gökçeada halkı ile yüz yüze görüşmelerle gerçek ihtiyaçları sorulup bir saha çalışması yapılmıştır.           

Bu anket ve saha çalışmaları sonucunda, belediyenin atıl duran yeşil alanına, çocuklar- gençler ve kadınları da kapsayan sosyalleşme, öğrenme, öğretme, deneyimleme, uygulama alanları yaratıp, sonucunda sürdürülebilir, adaya ait ve aynı zamanda ada için de bir gelir ve ekonomik büyüme modeli oluşturma ana fikri ile yola çıkılarak açılan proje yarışmasında finale kalan üç belediye arasında Gökçeada Belediyesi seçilerek birinci olmuştur. Yarışma esnasında saha çalışmalarını içeren video görselimizin de yarışma jürisince ayrıca beğeni kazandığını da belirtmek isterim. Videonun hazırlanmasında emeği geçen başta Mehmet ERKMEN olmak üzere tüm arkadaşlarımıza da teşekkür borcumuz var. Ellerine sağlık diyorum.           

Ortak akıl ve ekip ruhu ile çalışıldığında görüyoruz ki başarılamayacak bir iş yok. Bu yarışmanın birinciliğinde katkıları olan Gökçeada Belediyesine, Av. Mukadder Usanmaz’a, Burcu İlhan’a ve adlarını burada sayamadığım tüm ekip çalışanlarına en içten dileklerimle teşekkür ederim. Adamızın çözülmesi gereken sorunlarında da ortak akıl ve ekip birlikteliğine olan inancımızla başarılı olacağız diyorum.            

Esen kalın…

Total Page Visits: 960 - Today Page Visits: 1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir