GüncelYazarlar

GÖKÇEADA’NIN SOSYAL YAPISININ TOPLUMSAL YAŞAMA ETKİSİ

Gökçeada; sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik bağları ile birbirine bağlanmış insanların yaşadığı bir beldedir.

1950 lı yılların başında ilk iskanın yapılmasından sonra uzun bir aradan sonra 1974 yılında başlayan İskan yapılanması ile 1998 yılına kadar 4 köy ve bir mahalle iskan ile kurulmuştur. İskanlar T.C. Devletinin politikası sonucu yapılmıştır.  İskanın dışında, kendiliğinden adamıza gelenler, dışarda işini kayıp ederek hayata tutunmak için adamıza gelenler, İş bulamayıp mağdur durumda olup yaşamını refah içinde devam ettirmek için Adamıza yerleşenler, memur olarak gelip emekli olarak adaya yerleşenler, Turistik amacı ile gelerek adanın iklimini ve doğal yapısını severek adaya yerleşenler, Gökçeada da bulunan acık cezaevinde yatarak cezası bittikten sonra adaya yerleşenler olmak üzere Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinden Gökçeada’mıza gelerek yerleşenler birbiri ile kısa sürede tanışıp kaynaşmışlardır. Gökçeada’mızda bir masanın etrafında oturan, farklı inanca, farklı etnik kökene ve farklı kültüre sahip 5 – 7 insanı bir arada görebiliriz.

 Adaya iskan olarak gelmiş bir insan olarak Gökçeada da bitkisel ve hayvansal üretim yapmaktayım.

 son 1 yıldır Bu huzurlu ortamımızın bozulma belirtileri görülmektedir.  Adamızda üst düzey yöneticilerimizin, Gökçeada’mızın sosyal yapısını ve bireylerin günlük olaylar karşısında yaşamakta olduğu psikolojilerini iyi anlayarak herkese eşit davranmaları gerekir.  

 Kapalı bir havza olan adamızın kendine özgü güzellikleri olduğu gibi olumsuz ve zor yönleri de vardır. Yöneticilerimizin her konuda sorunlara karşı yapıcı ve çözüm odaklı davranmaları gerekir.

 Olaylara, toplumun bir kesimine ve kişilere karşı olumsuz atılan her adım bireylerde psikolojik yıpranmaya ve geleceğe dair ümitsizliğe yol açmaktadır. 

 Gökçeada da sağlıklı düşünen bireylerin ve huzurlu toplumun oluşmasına hepimiz gayret göstermeliyiz. Sağlıklı düşünen bireylerin ve huzurlu bir toplumun varlığı için adamızdaki mevcut olan sevgi, saygı, hoşgörü ve kardeşlik bağlarının güçlenerek devam etmesi gerekmektedir.

Total Page Visits: 843 - Today Page Visits: 1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir