GüncelYazarlar

ONU DA YARIN YAPARIM !

Milletimizin karakterinde vardır, aceleci değildir ehli keyiftir. Kendini fazla yormak istemez, zaten bürokrasinin şanıdır bugün git yarın gel söylemi. Hepsinin altında yatan onu da yarın yaparım! acelesi mi? var. Yok artık  memleketi ben mi? kurtaracağım,  salla başı al maaşı bakış açısıdır.         

Kendi işinizde belki aceleniz yoktur. Onu da yarın yaparım diyebilirsiniz. Bu sizin kendi özgürlüğünüz içindedir. Ama kamu hizmeti görüyorsanız böyle bir lüksünüz hiçbir zaman olmamalıdır. Yazıyı güzel bir Bektaşi fıkrasına bağlarsak daha hoş olacak derim.           

Meşhur Kuyucu Murat Paşanın türbedarı gayet keyfine düşkün bir Bektaşi imiş. Zevk aldığı keyif verici şeylerin vaktini bir dakika bile geçirmezmiş. Bir bayram arifesinde, akşama doğru Bektaşi türbedar keyif verici içeceklerini hazırlamış. Rakısını, esrarlı sigarasını ve macun hokkasını önündeki sofraya sıralamış. Tam sofraya oturacağı zaman içeriye saray adamlarından biri girmiş:         

– Aman! Şevketli efendimiz türbeyi ziyarete geliyor, demiş.         

Bunu duyan Bektaşi’nin canı fena halde sıkılarak Padişahı beklemeye başlamış. Biraz sonra, muhteşem bir alayla Sultan Mahmut gelmiş, türbeye girmiş. Türbedara dönerek her tarafı bakımsız buluyorum demiş. Dedikten sonra, emirler vermeye başlamış:         

– Şu perdelerin tozunu al. Türbedar derhal bir merdivene tırmanmış, perdelerin tozlarını almış. Şuralarda da örümcekler var. Türbedar derhal tavan süpürgesine sarılmış , örümcekleri de almış.         

-Mübarek zatın sandukası üzerindeki örtüler pek karma karışık. Şunları da düzelt. Türbedar derhal sanduka üzerindeki örtüleri indirmiş. Yeniden sermiş.         

– Bu muhterem vezirin kavuğu da berbat bir halde. Çabuk, sarığı çöz de yeniden sar. Alışkın olduğu keyif saatini geçirmiş. Fena halde sersemlemiş olan Bektaşi türbedarın, artık sabrı tükenmiş ve demiş ki:         

– A benim şevketli Hünkarım! Bu herif de yarın bayram selamlığına yetişecek değil ya onu da yarın yaparım.         

Kıssadan hisse demek ki ta Osmanlıdan beri bu ehli keyif olma durumu var. Biz torunları da genetik olarak devam ettiriyoruz. Peki, selam verdim rüşvet değildir diye almadılar diyen ünlü şaire ne diyeceğiz.         

Sağlıklı ve esen kalın, zamanımızın belalısı Corona pandemisine dikkat edelim. Kurallara uyalım.

Total Page Visits: 712 - Today Page Visits: 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir