GüncelYazarlar

SAKIZ AĞACI VE SALEP PANELİNİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Tarım il müdürü kürsüde Gökçeada’ya yapılan güzel ve rantabl projelerini övgüyle anlatırken Gökçeada’mıza diğer ilçelerden daha çok önem verdiklerini ve sık sık geldiklerini vurguluyor, Gözlerimiz Gökçeada’nın sayın kaymakamı ile Gökçeada’nın sayın belediye başkanını arıyor ve bulamıyor. Çünkü ikisi de salon da yoklar ve panele katılmamışlar. Hatta Belediye başkanının davet edilmediğini üzüntü ile öğreniyoruz.

Salonda bulunanlar içerisinde Çanakkale İl Müdürlüğünden ve İzmir Menemen Tarımsal Araştırma Enstitüsünden gelen teknik elemanların çoğunlukta olduğu dikkatlerden kaçmıyor. 10 – 15 memur ve başka mesleklerden insanın bulunduğu salonda; 6 – 7 muhtar, İstanbul’dan ve diğer illerden adaya yerleşerek emekliliğini yaşamak isteyen 8 -10 Amatör çiftçiden başka kaç üretici var diye gözlemlediğimizde 10 – 12 üreticinin bulunduğu dikkatimizi çekiyor. Oysa il tarım müdürü Gökçeada da 550 çiftçinin faaliyet gösterdiğini ve 330 ÇKS ye kayıtlı çiftçi bulunduğu bilgisini verdi.

Menemen Tarımsal Araştırma Enstitüsünden, Uzman Dr. Mehmet TUTAR Hoca sunumunu yaparken zaman zaman sorulan bazı sorulara açıklama yaparak cevap veren Tarım il müdürlüğü Bitkisel Üretim Şube Müdürü Başak EGESEL hanim, Sakız ağacı projelerinin deneme amacı ile uygulamaya konulduğunu bildiriyor. Gökçeada’mızda mevcut olan üst katmanlardaki küskünlüğün her alana, her ortama, her ilişkiye ve atılmak istenen her adıma yansıdığının bir kez daha örneğini gözlemlemiş olduk.

Çanakkale İl Tarım Müdürü Saygıdeğer Erdem KARADAĞ beye ve katılan tüm personele ve emeği gecen herkese bir Gökçeadalı olarak teşekkür ediyorum.

Özellikle Gökçeada çiftçisinin ilgisiz olduğu ve katılımın az olduğu panelden gözlemlerimi paylaştım. Takdiri Gökçeadalılara ve diğer paydaşlara bırakıyorum.

Total Page Visits: 1121 - Today Page Visits: 1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir