GüncelYazarlar

Yer yüzü Aşkın Yüzü Oluncaya Dek..

Öylesine büyük bir pus ki bu. Nefes alınmaz halde her bir karışı memleketin. İktidar sanata, müziğe karşı bir savaşın içinde bir cephe gibi adeta. Aynur Doğan’la başladı buna. Metin Mehmet Kahraman ve Apolas Lermi ile devam etti.  Görüşlerine uymuyor imiş. Kusura bakmayın ama herkes aynı düşüncede olmak ve yaşamak zorunda değil. Burası Hitler Almanya’sı da değil.

İnsanlar bu yasaklara alıştırılmaya çalışılıyor. Bu aslında her totaliter rejimde böyledir. Önce denenir. Tepki olmazsa arttırılır. Yine mi ses yok tamamen yasaklayana kadar, hatta dile getirilmesi dahi imkansıza yakın hale getirene kadar buna devam edilir.

Nitekim öyle de oluyor gün be gün. Bu haberlerin üzerine Mem Ararat’ ın Bursa konseri “ kamu güvenliği” gerekçesi ile iptal edildi. Pardon ama bir sanatçı, bir konser nasıl oluyor da kamu güvenliğini tehdit ediyor. Sırf Kürt olduğu için mi bu yapılan. Bir konsere, bir dilin varlığına bu kadar mı tahammülsüzlüğünüz. Bir de bu konu mecliste dile getirilince “X” dil diye zapta geçiyor. Bir memleketin en büyük zenginliklerini öteleyip duruyorsunuz.

Tam bitti diyoruz, üzerinden gün geçmeden Melek Mosso’nun Isparta konseri “ahlaksızlık özendiriyor” denilerek iptal edildi. Bu ahlaksızlık ne oluyor tam olarak, sizin lugatta? Her gün bir takım bahanelerle sanata verdiğiniz zarar yetmedi mi? Eğer sanat otoritenizi sarsıyor ise, dönün kendinize bakın, nerede yanlış yaptık diye.

Her yasak, onlarca şarkı kazandıracak bizlere. Bilmediğimizi de dinleyeceğiz her seferinde. En yasak günlerde ıslık ile şarkı söyleyen Musa Anter’le, Yasaklanan konser alanında, çıplak sesle ve binlerce kişiyle türküler söyleyen Grup Yorum’la büyüdük biz. Yine olsa yine ıslıklarla Mem Ararat Xacirek çalar, çıplak sesle Mosso’dan naralar atarız.

Şiirler doğacak kıvamda yine
duygular yeniden yağacak kıvamda.
Ve yürek,
imgelerin en ulaşılmaz doruğunda.
Ey her şey bitti diyenler
korkunun sofrasında yılgınlık yiyenler.
Ne kırlarda direnen çiçekler
Ne kentlerde devleşen öfkeler
henüz elveda demediler.
Bitmedi daha sürüyor o kavga
ve sürecek
yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!

Total Page Visits: 296 - Today Page Visits: 1

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: